Centrum Kształcenia Juliusz
  • Strona główna
  • O nas
  • Oferta kształcenia
  • Aktualności
  • Galeria
  • Kontakt
  • A A A

Oferta kształcenia

Uprawnienia URE
Technologia dekorowanie tortów – Styl angielski
Technologia produkcji pieczywa – różne rodzaje
Ciasto deserowe
Technologia produkcji ciasta francuskiego i półfrancuskiego
Obsługa pił spalinowych/łańcuchowych
Szkolenia BHP
Kurs kroju i szycia
Obsługa kas fiskalnych
Minimum Sanitarne + HACCP
Animator dziecięcy
Animator czasu wolnego seniorów
Kwiatowe ABC
Serwisant sprzętu komputerowego
Kurs Pierwszej Pomocy Przedmedycznej
Obsługa i rozładunek wagonów 418V
Prowadzenie działalności gospodarczej
Hakowy (obsługa zawiesi)
Minimum Sanitarne + HACCP

 

QRHNfn_3In31J3EKrrhQw8DlMC2S.jpg

Cel szkolenia

Celem szkolenia z minimum sanitarnego jest zapoznanie uczestników z podstawowymi zagadnieniami higieny, których podjęcie jest niezbędne podczas produkcji, przechowywania
i w obrocie środkami spożywczym w celu zapewnienia bezpieczeństwa żywności.

 

Czas trwania: 8 godzin dydaktycznych

 

Tematyka szkolenia

1. Bezpieczeństwo oraz jakość zdrowotna żywności w świetle Przepisów Krajowych i Regulacji Unii Europejskiej.

2. Źródła zanieczyszczeń mikrobiologicznych i chemicznych środków spożywczych.

3. Występujące choroby przenoszone drogą pokarmową, zatrucia pokarmowe wraz
z czynnikami je wywołującymi, do których zaliczamy: drobnoustroje, bakterie, grzyby, zanieczyszczenia chemiczne, pozostałości środków ochronny roślin oraz pozostałości antybiotyków, a także substancje dodatkowe w żywności.

4. Metody zapobiegania zatruciom i zakażeniom pokarmowym.

5. Przedstawienie wpływu stanu technicznego zakładu z uwzględnieniem zagadnień i urządzeń sanitarnych mających wpływ na bezpieczeństwo żywności. Przedstawienie celu oraz zasad wewnętrznej kontroli warunków sanitarnych.

6. Przedstawienie podstawowych zasad mycia i dezynfekcji pomieszczeń, urządzeń, sprzętu oraz naczyń.

7. Wymagania w zakresie jakości zdrowotnej żywności i żywienia.

8. Podstawowe zasady znakowania żywności.

9. Zasady racjonalnego żywienia, wraz z wpływem żywienia na zdrowie ludzi.

 

Każda osoba otrzymuje zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, którego wzór określa rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 marca 2019 roku w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2019 r., poz. 652)

Możliwość negocjacji ceny przy szkoleniach grupowych

Dostosowanie programu, ilości godzin, czasu trwania do potrzeb klienta

Istnieje możliwość organizowania szkoleń w zakładach pracy

Na skróty
  • Strona główna
  • O nas
  • Oferta kształcenia
  • Aktualności
  • Galeria
  • Kontakt
Dane CK Juliusz

Centrum Kształcenia Zawodowego "Juliusz"

ul. 3 Maja 18
44-200 Rybnik

NIP: 6423183614

REGON: 243317214

KRS: 0000469589

 

Dane kontaktowe

tel. +48 605 694 399

ckjuliusz@gmail.com

Do pobrania
  • Zlecenie na szkolenie URE
  • Zlecenie na szkolenie URE (nabywca- odbiorca)
  • Zlecenie na szkolenie
  • Zlecenie na szkolenie (nabywca- odbiorca)
  • Deklaracja przyjęcia
  • Deklaracja na szkolenie UDT
CK Juliusz
Ta strona używa plików cookies. Korzystając z witryny wyrażasz zgodę na używanie cookies.
Copyright © 2021-2025 ckjuliusz.pl
Profesjonalne strony internetowe - FlatArt